Aurora activity: {{key}}: {{getScale(val)}}

Tänään, 17.12.2023, Muuramessa näkyi upeita helmiäispilviä taivaalla. Samankaltaisia pilviä on havaittu ympäri Keski-Suomea. Valitettavasti nämä kauniit pilvet ovat liian kirkkaita Allsky-kameran kuvattavaksi.
Jos otit itse kuvia tai huomasit nämä, tee ilmoitus Ursan Taivaanvahti -palveluun.

Helmiäispilvet ovat korkealla ilmakehässä esiintyviä pilviä, jotka syntyvät pienten jääkiteiden heijastuksesta auringonvalossa. Niiden värikäs ilmiö tekee niistä visuaalisesti vaikuttavia ilmakehän ilmiöitä.

Helmiäispilvet syntyvät yleensä auringonlaskun tai -nousun aikaan, kun auringonvalo valaisee pilvet sivulta. Ne vaativat erityiset olosuhteet, kuten korkean ilmakehän kylmyyttä ja runsasta ilmankosteutta, jotta jääkiteet voivat muodostua ja heijastaa valoa. Tämä tekee niistä harvinaisen nähtävyyden tietyillä leveysasteilla ja tietyissä vuodenajoissa.