Aurora activity: {{key}}: {{getScale(val)}}

Julkaisut

Helmiäispilvet Muuramessa 17.12.2023

Tänään, 17.12.2023, Muuramessa näkyi upeita helmiäispilviä taivaalla. Samankaltaisia pilviä on havaittu ympäri Keski-Suomea. Valitettavasti nämä kauniit pilvet ovat liian kirkkaita Allsky-kameran kuvattavaksi.Jos otit itse kuvia

Lue lisää »

Revontulien tutkiminen

Revontulien tutkimus on siis tärkeä ala, joka auttaa meitä ymmärtämään paremmin maapallon ilmiöitä ja niiden vaikutuksia. Lue lisää revontulien tutkimuksesta ja seuraa alan kehitystä!

Lue lisää »

Revontulien syntyminen

Revontulet ovat yksi maailman kauneimmista ja mystisimmistä ilmiöistä. Mutta kuinka ne oikein syntyvät? Tässä blogissa selitämme, miten Auringon hiukkaset ja Maan magneettikenttä yhdessä luovat revontulien loiston. Lisäksi kerromme revontulien historiallisesta merkityksestä ja vaikutuksesta pohjoisten alueiden kulttuureihin. Lue lisää ja löydä vastaukset revontulien synnystä!

Lue lisää »

Mitä ovat Tulipallot ja tähdenlennot?

Tässä blogijulkaisussa käsitellään tähdenlentoja ja tulipalloja. Selvitämme, mikä näitä kirkkaita ilmiöitä aiheuttaa, miten niitä voi havaita ja mitä ne kertovat meille universumin salaisuuksista. Lisäksi mainitsemme Perseidien meteoriparven, joka tarjoaa upean näytöksen joka vuosi elokuussa. Lue lisää ja syvenny tähdenlentojen ja tulipallojen kiehtovaan maailmaan.

Lue lisää »